Czym jest żywność liofilizowana LYOMMY? Czy to się opłaca na szlaku?
Materiał promocyjny

Tradycyjne suszenie czy sterylizacja, stosowane w tańszych daniach, polega na działaniu wysokimi temperaturami, co oprócz zabezpieczenia żywności przed mikroorganizmami i pleśniami, prowadzi również do utraty wielu cennych wartości odżywczych. W przeciwieństwie do tego, liofilizacja – czyli suszenie sublimacyjne – to zaawansowany proces, który usuwa wodę z zamrożonego do -30/-40 stopni Celsjusza produktu pod obniżonym ciśnieniem w niskich temperaturach. Dzięki tej „kosmicznej” technologii zachowujemy smak, aromat oraz ponad 90 proc. tak potrzebnych podczas wysiłku wartości odżywczych (witamin i minerałów). To właśnie taką, zaawansowaną technologię wykorzystujemy w Lyommy!

Co kryje się za marką Lyommy?
Jesteśmy nową, polską firmą specjalizującą się w liofilizowanych posiłkach. Działamy na zasadach manufaktury liofilizatów, co ma fundamentalne znaczenie w przygotowywaniu posiłków. Nazwa pochodzi od połączenia słów lyophilization (liofilizacja) i yummy (pyszne), co odzwierciedla nasze podejście do tworzenia praktycznych i pysznych posiłków.
Filozofia Lyommy
Podczas komponowania i produkcji posiłków kierujemy się zasadą 100 proc. czystego składu, bez konserwantów, barwników i polepszaczy smaku. Wybieramy tylko najwyższej jakości składniki od lokalnych dostawców i używamy zdrowego oleju kokosowego, co jest gwarancją jakości naszych produktów. Stąd wiemy, że np. w naszej szynce nie ma soli peklującej (zawierającej azotyn sodu), powszechnie stosowanej w tańszych produktach spożywczych lub karagenu w śmietance. Każdy etap produkcji jest starannie monitorowany, aby zapewnić doskonały smak i jakość końcowego produktu.

Oferta Lyommy
Nasza oferta jest wszechstronna, aby sprostać różnym potrzebom kulinarnym. Zarówno osoby jedzące mięso, weganie, jak i zwolennicy diety keto znajdą coś dla siebie. Wśród naszych 13 posiłków (10 dań obiadowych i trzech śniadań) posiadamy unikatowe, niedostępne na rynku pozycje, a także jako jedyni oferujemy posiłki z tofu. Oto kilka naszych dań:

Tworząc poszczególne receptury, mamy również świadomość, jak bardzo ważną kwestią jest wysoka kaloryczność posiłków. Mając to na uwadze, w ofercie posiadamy porcje jednoosobowe o kaloryczności ponad 700 kcal – to kurczak w sosie serowo-porowym z makaronem bezglutenowym (748 kcal w porcji 500 g), czy makaron farfalle z łososiem (710 kcal w porcji 500 g).

Praktyczność posiłków Lyommy
Nasze posiłki są dostępne w dwóch gramaturach: 350 g i 500 g, dzięki czemu każdy znajdzie odpowiednią porcję dla siebie. Wszystkie dania są pakowane próżniowo, co sprawia, że zajmują mniej miejsca w plecaku czy walizce. Proces liofilizacji usuwa prawie całą wodę (do poziomu 1,5 proc.), co zapobiega psuciu się produktów i zapewnia długi okres przydatności (do 5 lat). Przygotowanie naszych liofilizowanych posiłków jest nie tylko praktyczne, ale też niezwykle proste. Wystarczy zalać je ciepłą wodą, a już po 10 minutach możesz cieszyć się aromatycznym daniem. Co więcej, dzięki w 100 proc. liofilizowanych posiłkach, w sytuacjach awaryjnych sytuacjach nasze dania można spożywać nawet na sucho.
W Lyommy zawsze stawiamy na wyjątkowy smak, który niczym nie różni się od świeżo przygotowanego domowego posiłku. Bez względu na to, czy wybierasz się na mały trekking po bezdrożach, rowerową eskapadę, nocleg pod namiotem czy górską wyprawę, nasze liofilizowane posiłki będą idealnym uzupełnieniem Twoich żywieniowych potrzeb w każdej sytuacji. To doskonałe połączenie smaku, energii i wygody. W mgnieniu oka zyskasz paliwo na dalszą przygodę!
Spróbuj i przekonaj się osobiście, jak często powtórzysz „Lyommy – to jest pyszne!”.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie